Власники фермерських господарств і садівники-любителі, які захоплюються вирощуванням овочів і фруктів на дачних і присадибних ділянках, весь час шукають ефективні методи, здатні не тільки полегшити непросту землеробську працю, а й оптимізувати процеси польових робіт, забезпечити щорічний високий урожай сільгоспкультур.
Це непросто, так як вимагає:
- любові до землеробських робіт;
- певних знань агротехніки;
- досвіду.
Сукупність перерахованих якостей стимулює хліборобів до постійного навчання, бути в курсі нових наукових досліджень, обміну досвідом.
Садівники любителі, які бажають отримувати високі врожаї, повинні відстежувати новинки добрив, вивчати їх, застосовувати на практиці. Найпопулярніше органічне добриво -гумат калію. Цей препарат має безліч переваг перед іншими добривами: його застосування позитивно впливає на рослини, ґрунт, дає відмінний економічний ефект.
На досвіді безлічі фермерських господарств доведено: регулярне застосування гумату калію:
- позитивно впливає на ґрунт;
- збільшує обсяги катіонного обміну;
- покращує процеси гуміфікації органічних залишків;
- підтримує розвиток і зростання корисних мікроорганізмів;
- покращує водний і газовий обмін, теплообмін, структуру ґрунту;
- прискорює процеси проростання і розвитку;
- формує потужну кореневу систему;
- зміцнює імунну систему рослин, що виражається в стійкості до захворювань і несприятливих погодних умов: заморозків, посухи, перезволоження;
- підвищує рівень вмісту в сільськогосподарських культурах вуглеводів, цукрів, вітамінів, клейковини.
У чому вигода використання гумату калію? Економічний ефект
- Низька ціна на порошкоподібне добриво дозволяє садівникам любителям самостійно готувати розчини необхідної концентрації, не переплачуючи за більш дорогі готові добрива.
- Гумат калію - добриво універсальне, а тому скорочує потребу рослин в інших добривах до 50%.
- Раннє дозрівання врожаю дає можливість не тільки раніше за всіх насолоджуватися ранніми овочами, зеленню і фруктами, а й продати надлишки на ринку, за вищою ціною.
- Використання гумату калію підвищує врожайність овочевих культур, зелені, фруктів. Залежно від сільськогосподарські культури, збільшення врожайності може становити від 10 до 40%.