Як правильно і навіщо використовувати гумат калію для винограду

Як правильно і навіщо використовувати гумат калію для винограду 1Дикий виноград ріс ще до народження людей, археологи знайшли викопні насіння, що датуються десь 60 мільйонами років. Культура винограду відома з дуже давніх часів. Наприклад, в Грузії були знайдені частини старовинних глиняних глечиків, на яких зображені виноградні грона.

Виноград вирощують заради його ягідок, які в їжу використовують не тільки в свіжому вигляді, але і переробляють – сушать, роблять винні напої, соки, желе та інше, а також, застосовують, як озеленення та щоб отримати живці. Виноград рано починає плодоносити, характеризується невибагливістю і чудовою адаптованістю, добре росте на бідних ґрунтах, при дефіциті вологості і при надзвичайних температурах. Разом з тим ця рослина – чемпіон за якісним складом і накопиченню цукрів.

Що таке гумат калію?

Понад півстоліття минуло, як перший раз були використані гумати. У більшості випадків – це гумат калію. І на великих підприємствах, і в приватних фермерства це добриво широко застосовується, щоб збільшити урожай будь-яких рослин, та посилити естетичний вигляд рослин в декоративному садівництві.

Гумат калію – універсальне добриво, стимулятор росту, містить більше 80% гумінових кислот. Їх робота сприяє розвитку рослин. Якщо є бажання підвищити схожість насіння – рекомендовано їх попереднє замочування, а за умови обробити живці, то ймовірність вкорінення зростає. Робота цього добрива є умовою зниження кислотності ґрунту, збільшуються обмінні процеси.

Продуктивність використання:

  • зміцнення несприйнятливості до різноманітних інфекційних захворювань, інтенсивне зростання і розвиток сукупності всіх коренів рослини;
  • удосконалення смакових якостей плодів;
  • зниження скупчення шкідливих елементів в плодах;
  • регенерація плодючості ґрунтів.

До відома! Гумат калію не є унікальними ліками або панацеєю для рослин, це все-таки підгодівля. Крім того, найкращих наслідків від його вживання можна очікувати після вживання головних технік при вирощуванні рослин, а також має велике значення, щоб земля була багата наявністю солей кальцію (вапна) і високими значеннями рН ґрунтового розчину і підзолистого, проте не кислої.

Гумат калію не застосовується одночасно з добривами, коли в складі присутній фосфор, а також неорганічна сіль азотної кислоти, представленої у вигляді гранул або кристалів, які легко розчиняються у воді, так як при цьому створюються нерозчинні сполуки. Насамперед, десь за три – п’ять днів, вносять гумати, не забуваючи перед цим добре зволожити землю, після ж – добрива. Не матиме бажаного результату гумат калію і в чорноземі.

Щоб успішно вирощувати виноград, слід знати деякі нюанси:

  1. Виноград – це рослина, що не переносить низькі плюсові температури. Бутони розкриваються при температурі 10-12 градусів. Пагони підростають жвавіше, коли температура піднімається до 25-30 градусів. У фазі цвітіння хорошою значиться температура 22-25°С. Ідеальна температура, щоб виноград дозрів, це 25-30°С.При зниженні до 15-16°С ягоди достигають неквапливо, зменшується або припиняється скупчення цукрів. Понад 40°С при дефіциті вологості пригнічує розвиток і може провокувати обпалення листя і ягід. Пошкоджене листя жовтіє і обсипається, а ягоди сохнуть.
  2. І підвищена, і знижена температури впливають негативно на виноград. Так, морози ранньої осені до -6 стануть причиною загибелі центральних бруньок зимуючих вічок. Морози взимку до -24°С можуть завдати шкоди багатьом, ще не укритим на зимовий сезон, сортам (крім – неймовірно морозостійких і зимостійких сортів). При зниженні температури ґрунту в кореневмісному шарі до -7°С замерзає коренева система. Налиті бутони в весняний сезон при морозах руйнуються при -4°С, молоденькі стеблинки і листочки – при -1°С, суцвіття – при -0,5°С.

Виноград неймовірно пластичний і може виростати на таких ґрунтах, на яких інші плодові, ягідні або овочеві культури не можуть виживати (піщані ґрунти, кам’яниста земля та інші). Урожай виноградників, якість їх ягід і властивості соку дуже залежать від складу ґрунту.

Підживлення винограду гумату калію – користь:

Як правильно і навіщо використовувати гумат калію для винограду 2

  1. Збільшує пристосовування саджанців до навколишнього середовища. Істотно, коли йде висадка нового сорту або перенесення поля на нове місце.
  2. Приріст врожаю.
  3. Загальний характер самого врожаю: величина плодів, смакові якості, кількість зібраних грон.
  4. Зміцнення сукупності всіх коренів рослини, що в кілька разів збільшує поглинання вологи з ґрунту.
  5. Прискорення дозрівання ягід.
  6. Висновок нітратів з ягід. Має велике значення для неблагополучних промислових районів.
  7. Завищена витримка до всіляких хвороб і до змін погоди.

Пропонований розпорядок використання:

  1. Часові рамки і кратність обробок:
Обробка живців і саджанців Обробка рослин по вегетації
Вимочування в приготованому розчині протягом доби напередодні посадки Триразова обробка: перша – в фазу розвитку рослини, що характеризується утворенням бутонів;
друга – після етапу онтогенезу, під час якого рослина переходить від вегетативного росту до запліднення і генеративного розвитку;

третя – в період наливу ягід.

  1. Виготовлення робочих розчинів гумату:

– Вимочування в Гумат калію для живців винограду: 60 мілілітрів добрива на 10 літрів води.

– Обприскування: 60 мілілітрів добрива на 10 літрів води.

  1. Витрати для обприскування: від 0,2 до 0,5 літра на кущик, але все залежить від його розмірів.

Гумат калію використовують при вирощуванні винограду та інших культур, методом замочування цибухів напередодні предпосадочной підготовки живців і саджанців винограду, що полегшує освіту всіх коренів рослини, лози перед щепленням, саджанців перед посадкою з подальшим оббризкуванням і зрошенням кущів винограду.

Чубуки і саджанці перед тим, як посадити, занурюють на третину довжини в 0,008% робочий розчин гумату калію і тримають в ньому від однієї доби до трьох. Після посадки через тиждень-півтора – поливають водою. Даний спосіб сприяє кращому зміцненню коренів і адаптованості живців. Чубуки після висадки в розплідник рекомендовано фахівцями полити два рази 0,005-0,008% розчином гумату з проміжком від 10 до 15 діб. Щоб підготувати суміш розводять сто грам восьми процентного концентрату розбавляють в 100 літрах води.

Виноградні кущі обприскують 0,005-0,008% робочим розчином гумату калію, це радять робити 2 або 3 рази протягом року, коли можливі зростання і розвиток рослини: на стадії розвитку рослини, що характеризується утворенням бутонів; по закінченні сезону цвітіння; на стадії наливу ягід.

Виготовлення суміші: 1-1,2 літрів концентрату гумата калію розбавляють в 1000-1200 літрах води і далі нею обробляють гектар. Підживлення винограду по листях гуматом калію на винограднику можна вживати разом з тими отрутами, які фахівці радять саме для цієї території (крім суміші мідного купоросу і гашеного вапна, а також виключається неорганічний фунгіцид).

Обробку садів доречно здійснювати чотири рази за період, коли можливе зростання і розвиток рослин:

  • у кінці цвітіння; в стадії початку позбавлення від зайвих квіток і плодів;
  • в стадії формування квіткових бруньок;
  • в стадії формування плодів.

Оббризкування гуматом плодоносних культур в стадії формування квіткових бруньок чудово впливає і на урожай в прийдешньому сезоні.

Особливості використання добрива

При вирощуванні високих врожаїв столового та технічного винограду гумат використовують при двох обставинах: обробляючи саджанці прямо напередодні посадки і при постачанні добрив через крону.

Чим підгодувати виноград?

Перший спосіб: слід замочити саджанці в заздалегідь створеному розчині (300-600 мілілітрів добрива в рідкому вигляді на сто літрів води). Притримувати саджанці в створеному розчині рекомендують не менше 12 годин. Слідом за висадкою саджанців потрібно обов’язково рясно полити водою.

Позакореневе підживлення винограду гуматом калію проходить, щоб закріпити отриманий ефект. Цей процес можна поєднувати з обробкою рослини від захворювань, паразитів і бур’янів. У такій ситуації зберігаються фінанси і досягається зростання ефективності діяльності в результаті інтеграції, так як гумат калію дієво оберігає рослину, вона стає більш стійкою до подразників.

Фахівці рекомендують обприскувати виноградні кущі не менше трьох разів на різних стадіях розвитку рослин протягом року: в стадії розвитку рослини, що характеризується утворенням бутонів, після цвітіння і під час, коли починає утворюватися плід.

Щоб обприскати візьміть 1-1,2л гуматом калію рідкого торф’яного для винограду на 1000 літрів води. Даної кількості повинно бути достатньо, щоб обробити один гектар. Отже, коли посаджений маленький виноградник, підготуйте суміш, не забуваючи дотримуватися необхідного співвідношення.

Особливості вживання гумату калію для винограду

Як правильно і навіщо використовувати гумат калію для винограду 3Для результативності використання речовини слід дотримуватися рекомендованих норм:

  1. Неухильно дотримуватися всі вказівки, які написані виробником, що стосуються норм концентрації і обприскування.
  2. Не обприскувати при яскравих прямих сонячних променях, при сильному сонці. Це слід робити або вранці, або ввечері.
  3. При поганих погодних умовах застосовувати гумат слід не раніше, ніж за чотири години до опадів.

Якщо не дотримуватися цих вимог продуктивноіть гумата може суттєво зменшитись.

Італійсько-українське підприємство “Галичина” надає органіки-мінеральні готові добрива для винограду, полуниці, суниці та інших культур найвищої марки по прекрасних цінами.

Будь-яка продукція, що випускається нашим підприємством, виготовлена виключно за іноземними технологіями. Також “Галичина” надає послуги транспортних міжнародних перевезень.

Підприємство «Галичина» – це висока якість усьої продукції, що випускається. Наші співробітники кожен день прагнуть задовольнити потреби клієнтів помірними цінами на товари типу: гумат калію, субстрат торфу, інше.

Відгуки про Гумат калію дають можливість зробити висновки, що дане добриво – одне з найбільш дієвих і доступних на ринку.

Підсумки одного досвіду застосування гумату для винограду

Примітний приріст маси грона, збільшення насиченості розвитку і забарвлення листочків. зменшення виявлень несправжньої борошнистої роси. Кількість грон зросла порівняно з іншими. Обробка чудово подіяла на цвітіння і запилення виноградних кущів. Вміст цукру збільшився майже на відсоток.