Гумат калію: схема застосування по культурам

Важливо!

* Максимальної ефективності позакореневого підживлення можна досягти, застосовуючи для обробки:

  • 0,4 літра гумат калію з мікроелементами в поєднанні з 5 кг карбаміду або 7 літрами КАС для зернових культур і ріпаку на один гектар посівної площі,
  • для соняшника – в поєднанні з 2 кг карбаміду або 3 літрами КАС.

Як впливає обробка гумату калію на рослини?

**Обробка рослин в фазу:

  • кущіння позначається на щільності стеблостою;
  • виходу в трубу (для зернових) – на кількість зерен в колосі;
  • колосіння – на масу тисячі зерен і кількісний вміст білка в зерні.

 

Культура

Витрата розчину гумату калію на одну обробку

Схема застосування гумату калію

Пшениця озима та яра. Ячмінь озимий та ярий. Тритикале. Сорго. Просо. Овес 0,4- 0,5 літра на га

Для озимих культур:

  • 1-ша обробка – в період сходів (листкове підживлення в період сходів готує рослини до зимівлі);
  • 2-я обробка – в фазу виходу культур в трубку (обробка вдруге в фазу виходу в трубку активізує морфофизиологические процеси)
  • 3-й обробка – в фазу колосіння (значно покращує процеси формування і розвитку зерен).

Для ярих культур:

  • 1-ша обробка – в період кущіння (активізує морфофізіологічні процеси);
  • 2-я обробка – в фазу виходу рослин у трубку (впливає на кількість і якість зерен в колосі).

Для злакових трав:

  • 1-ша обробка – в період кущіння (для однорічних) або спочатку відростання (для багаторічних);
  • 2-га обробка – в фазу виходу культури в трубку (активізує морфофізіологічні процеси).
Кукурудза на зерно (На силос *) 0,4 літра на га

2-х, 3-х кратна обробка:

  • 1-ша обробка – в період сходів культури – в фазу появи 3-5-ти листя;
  • 2-га обробка – під час викидання волоті і в фазу цвітіння;
  • 3-я -тя обробка – через 10-15 календарних днів після 2-ї (якщо відсутні технічні засоби, обробку можна не проводити).
Гречка 0,4 літра на га

2-х кратна обробка:

  • 1-ша обробка – в період сходів або при появі 3-5-ти листя;
  • 2-га обробка – на стадії утворення суцвіть.
Рис 0,4 літра на га

2-х кратна обробка:

  • 1-ша обробка – в фазу кущіння (активізує морфофизиологические процеси;
  • 2-га обробка – в фазу виходу культури в трубку (впливає на кількість і якість зерен в колосі.
Соя 0,4 – 0,5 літра на га

3-х кратна обробка:

  • 1-ша обробка – в фазу 3-5 листків;
  • 2-га обробка – при появі 6-8 листків;
  • 3-тя обробка – під час закінчення періоду бутонізації (якщо відсутні технічні засоби третю обробку можна не проводити).
Горох 0,4 літра на га

3-х кратна обробка:

  • 1-ша обробка – під час появи 3-5 листків;
  • 2-га обробка -обприскування проводиться перед початком цвітіння;
  • 3-е обприскування перед початком утворення бобів (третю обробку при достатньому забезпеченні рослин поживними речовинами можна не проводити).
Соняшник 0,4 – 0,5 літра на га

3-х кратна обробка:

  • 1-ша обробка – при появі 2-4-х справжніх листків;
  • 2-га обробка – в період появи 6-8-ми справжніх листків;
  • 3-тя обробка – в період освіти озерненості кошики (третю обробку при відсутності технічних засобів можна не проводити).
Ріпак озимий та ярий 0,4 – 0,5 літра на га

3-х кратна обробка:

  • 1-ша обробка – під час сходів або появи 2-3 справжніх листків;
  • 2-га обробка – на стадії освіти листової розетки – розгалуження;
  • 3-тя обробка в період початку бутонізації.
Льон 0,4 – 0,5 літра на га

2-х, 3-х кратна обробка:

  • 1-ша обробка на стадії освіти ялинки;
  • 2-а і 3-я обробка проводяться з інтервалом в 15-20 днів (третя обробка при достатньому забезпеченні поживних речовин може не проводитися);
Цукровий буряк 0,5 – 0,6 літра на га

3-х кратна обробка:

  • 1-ша обробка – при появі перших 3-5 листків * (листову підживлення рекомендується проводити з 5 кг карбаміду на га);
  • 2-га обробка – при появі 10-12 листків *;
  • 3-тя обробка – при появі 16-18 листя *;
  • (обприскування проводиться спільно з агрохімікатами і пестицидами).
Картопля 0,5 літра на га

3-х кратна обробка:

  • 1-е обприскування при появі перших 3-4 листків;;
  • 2-е обприскування на стадії бутонізації – початку цвітіння;
  • 3-е обприскування проводиться під час формування бульб.
Томати. Баклажани.
Кабачки. Патисони
0,4 літра на га

3-х кратна обробка:

  • 1-ша обробка при появі 2-4 листків;
  • 2-га обробка перед початком бутонізації;
  • 3-тя обробка на стадії плодоношення.
Огірки 0,4 літра на га

3-х кратная обработка:

  • 1-е обприскування – при появі 2.4 листя;
  • 2-е і 3-е обприскування з інтервалом в 15 днів.
Капуста 0,4 літра на га

3-х кратна обробка:

  • 1-е обприскування через 2-3 дня після висадки розсади;
  • 2-е обприскування на стадії листової мутовкі- зав’язування качанів;
  • 3-е обприскування через 10-12 днів після другого.
Цибуля на сіянку, на ріпку 0,4 літра на га

3-х кратная обработка:

  • 1-ша обробка – при появі 2-3 листів;
  • 2-га обробка і 3-я – з інтервалом 10-12 днів.
Цибуля на насіння 0,4 літра на га

2-х кратна обробка:

  • 1-е обприскування проводиться при появі 2-3х справжніх листків;
  • 2-е обприскування – з інтервалом в 10-15 днів.
Морква 0,5 літра на га

3-х кратна обробка:

  • 1-е обприскування в період сходів освіти 1-2х справжніх листків;
  • 2-е обприскування під час появи 2-го справжнього листка;
  • 3-тя обробка через 10-15 днів після попередньої.
Редис 0,4 літра на га

3-х кратна обробка:

  • 1-е обприскування – на стадії сходів освіти перших 2-3х справжніх листків;
  • 2-е і 3-е обприскування з інтервалом в 10-15 днів.
Кавуни 0,4 літра на га

2-х кратна обробка:

  • 1-е обприскування на стадії освіти батогів;
  • 2-е – через 15-20 днів.
Яблуня. Груша. Вишня. Слива. Айва. Персик. Абрикос 0,8 – 1,0 літра на га

4-х кратна обробка:

  • 1-е обприскування через 5-7 днів після цвітіння;
  • 2-е на початковій стадії фізіологічного опадання зав’язей;
  • 3-е обприскування проводиться в фазу закладки квіткових бруньок;
  • 4е обприскування – в фазу інтенсивного росту плодів.
Виноград 0,8 – 1,0 літра на га

4-х кратна обробка:

  • 1-е обприскування – на початку бутонізації – в травні;
  • 2-е обприскування – в період формування ягід – в червні;
  • 3-е обприскування – на стадії наливу ягід – в липні;
  • 4-е обприскування – під час активного розвитку ягід – в серпні;
Декоративні однорічні 0,8 – 1,0 літра на га

2-х, 3-х кратна обробка:

  • 1-е обприскування на початку бутонізації;
  • 2-е і 3-е з інтервалом в 10-15 днів.
Декоративні багаторічні 0,8 – 1,0 літра на га

4-х кратна обробка:

  • 1-й раз – ранньою весною;
  • 2-й раз-через 3 тижні після першого;
  • 3-й – впериод бутонізації;
  • 4-я – під час активного цвітіння.